Om

Bor i Göteborg
Mamma till tre barn
Började bära första barnet i sjal och sele 2008
Bärabancoach sen april 2018

Att bära sitt barn är för oss människor naturligt. Det var det första sättet vi förflyttade oss tillsammans med våra barn och det som ligger nära tillhands i vår vardag med våra barn.
Som utbildad Bärabarncoach har jag kunskap i olika sätt du kan bära din baby i bärdon och aktivt bärande i armarna, jag har erfarenhet av flera olika bärselar, bärsjalar och hur dom kan varieras. Utöver barnbärande har jag kunskap kring hur en graviditet och förlossning kan påverka kroppen och den fysiska-motoriska utveckling hos babyns första år.


Utbildning:

Slingababy Consultansy Course
2018 april plats: Göteborg. 4dagar + minst 5 positiva recensioner från kunder.

Utbildningen varade i 4dagar med uppföljande praktiskt träning i form av konsultationer med kunder. Varje kund återkopplat till SlingaBaby med omdömen och utvärdering. Alla recensioner visar att jag håller den höga standarden som förväntas av en Bärabarncoach och att jag förmedlar kunskap och säkerhetsrekommendationer på ett tryggt, välkomnande och tydligt sätt.
Ingick i kurs:
Teori: Barns fysiska utveckling, bärarens fysisk, fysiskavariationer och ev. övriga omständigheter förknippat med förlossning och graviditet, fördelar med bärande, pedagogik kring konsultation och workshop, säkerhet.
Grunden i barnbärande: Position, hantering av bebis, bärpositioner: mage-mot-mage, utåtvänd, höft, rygg, sidan och ”upprätt sittande”, olika bärdon, säkert bärande, få upp bebis på rygg.
Olika sjalar, materialvård och tekniker.
Vävdsjal, trikåsjal och ringsjal: tekniker, knyt: höft, mage-mot-mage, rygg, ”upprätt sittande”, amning i sjal.
Selar och Asian inspired carriers: olika typer av bärdon, positioner: höft, mage-mot-mage och rygg, anpassa bärandet till barnets ålder och utveckling.
Läs mer Här

 

Carried Babywearing Consultant and In-arms Carrying Peer supporter
2019 mars, plats: Stockholm. ca 60h: 16st förstudier, 4träffar, 2 webinar.

Utbildningen bestod av 16 moduler: Säkerhet, Fördelar med barnbärande, Barnbärande historiskt och kulturellt, Kulturell appropriering, barnets fysik-motoriska utveckling, bärarens fysik (fokus på kvinnokroppen och dess förändringar iom graviditet och förlossning), primater och klängande, Armbärande, Bärpositioner i olika stadier, bärarens komfort och viktfördelning, hantering/bemötande av baby och barn, Stretching och rörelse, kommunikation, inlärningstyper, principerna bakom sjalknyt och hantering av sele, Olika knyt sätt med vävdsjal, tråkåsjal och ringsjal.
Dom fyra träffarna bestod av fördjupat arbeta och tillfälle att tillämpa det vi tränat på i förstudierna med praktiska övningar och möjliga utmaningar en Bärabarncoach kan stöta på under en konsultation och/eller workshop. Stor vikt las på att utveckla oss själva och vår egna stil utifrån vilka olika situationer vi kan hamna i och vilka våra kunder vi kan träffa, i kursen ingick utbildning kring dom vanligast utmaningarna en kvinna kan uppleva efter barnafödande, funktionsvariationer som förekommande hos en baby och utvecklingsstadier och reflexer som ska tas hänsyn till när vi möter och jobbar med en baby.


Älskar material testar sjalar på @wrapanatic


För senast uppdatering kolla facebook: https://www.facebook.com/barabarncoach/ 


innehar f-skatt och är momsregistrerad